Business eZine van Els van Asperen, Wonderful at Work 
Maart 2011
 Risico nemen
Beste relatie,     

Een mooie datum, 1 maart. De tijd van nieuwjaars voornemens en het guurste winterweer is voorbij. 
De belofte van lente hangt in de lucht. We verlangen naar zon, naar buiten, naar nieuwe energie en mogelijkheden. Dit verlangen zet aan tot actie.

Zo hebben wij besloten om nu eindelijk eens de blinds van de slaapkamer, die niet meer open konden, te vernieuwen. Frisse, nieuwe, lichte blinds, die we weer kunnen optrekken zodat we de ochtendzon kunnen binnen laten en de blauwe lucht en de bomen kunnen zien. We waren niet de enige, zo hoorden we van de eigenaresse van de zaak ;).   

 

Heerlijk, licht en lucht in huis. En niet alleen in huis, dit willen we het liefst ook mentaal, en in ons lijf en hart.
En in hoe we zakendoen.

 

Het zien van mogelijkheden, is iets dat we steeds weer opnieuw kunnen creëren. Hoe? Door ons open te stellen, te kijken, risico te nemen, vaste overtuigingen en patronen los te laten, nieuwe wegen te verkennen. 

 

Onze kinderen kunnen dat nogal eens veel gemakkelijker. Zo vroeg mijn dochter van net 5 of ze met sokken en bikini aan mocht douchen. Ik werd er zelf blij van dat ik dacht: Waarom eigenlijk niet?

 

Wat kan het je zakelijk brengen om 'risico te nemen'? 

 

Daarover gaat dit Business eZine.

Durf jij het aan?  

 

 

Sprankelende groet,

Els

Blinds

100e Internationale Vrouwendag

 
  
Dit jaar vindt op 8 maart a.s. de 100e Internationale Vrouwendag plaats. Bijzonder dat zo'n traditie al zo lang in ere wordt gehouden, en dat ik er een bijdrage aan mag leveren. Tijdens de grootste activiteit die centraal in Nederland plaatsvindt, geef ik de workshop:
"Welk verschil wil jij maken?"
  
Meer info en mogelijkheid tot aanmelden via: http://www.devrouwvan2011.nl/programma/workshop_els-van-asperen/
  
De workshopgevers doen belangeloos mee. De opbrengst van de kaartjes (35 euro per stuk) gaat naar Thermen Wellbeing, een nieuwe sauna voor vrouwen met lichamelijk of geestelijk letsel.

Innovatie in HR

 

Recent heb ik me aangesloten bij het landelijk sectiebestuur van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid) dat innovatie behartigt. Ik wil iedereen van harte uitnodigen om ons input te geven. Wat voor innovatie kan HR brengen / bevorderen in organisaties en wellicht maatschappelijk? Wat zou de wereld eens prettig op z'n kop zetten, nieuwe kansen geven, tot een mindset verandering leiden, problemen oplossen? Wat dient HR hoognodig strategisch, menselijk en/of praktisch in te brengen?

Stuur je input naar info@wonderfulatwork.com. Dank!   

Hoofdartikel: Risico nemen

 

 

 

To laugh is to risk appearing the fool.
To weep is to risk appearing sentimental.
To reach for another is to risk involvement.
To expose your ideas, your dreams,
before a crowd is to risk their loss.
To love is to risk not being loved in return.
To live is to risk dying.
To believe is to risk despair.
To try is to risk failure.
But risks must be taken, because the
greatest hazard in life is to risk nothing.
The people who risk nothing, do nothing,
have nothing, are nothing.
They may avoid suffering and sorrow,
but they cannot learn, feel, change,
grow, love, live.
Chained by their attitudes they are slaves;
they have forfeited their freedom.
Only a person who risks is free.

 

Gedicht van Joan E. Gadsby. 

 

Ik word er stil van, en blij. 

 

Het meeste risico nemen we misschien wel wanneer we dit zakelijk doen. Onszelf laten zien als mens. Riskeren even de 'controle over jezelf' te verliezen, geraakt te worden. Je open te stellen voor andere denkwijzen. Vaste patronen te doorbreken, toegeven niet alle antwoorden te hebben. Van de gebruikelijke paden te durven afwijken en een ander geluid te laten horen. Iets nieuws te creëren.  

 

We willen avontuur, levendigheid en innovatie, en tegelijk zijn we er als de dood voor.

 

Want hoeveel kan er wel niet van afhangen als je risico neemt? We riskeren afkeuring, gezichtsverlies, verlies van status en macht, uitstoting,verlies van werk, inkomen en  zekerheid. We riskeren het gevoel van niets te zijn, niets voor te stellen, niet goed genoeg te zijn.  

 

Tegelijk riskeren we veel als we onszelf steeds aanpassen en inhouden als bedrijf en als mens, en valt er juist een wereld te winnen met het inbrengen van onze oorspronkelijkheid. Zo was er geen Rituals geweest (inmiddels goed voor 100 miljoen omzet) als Raymond Cloosterman (46) bij Unilever was gebleven.  

 

Jouw leiderschap kan het verschil maken. Dit begint met zelf stappen zetten om risico's te nemen.
 
Zo start er deze week bij mij een klant met een traject waarin hij handen en voeten wil geven aan "Betekenisvol Leiderschap". Hij wil dit zelf zíjn. Niet als een mooi, maar misschien ook wat hoogdravend concept, maar als iets waarmee hij zich verbonden voelt.

 

Diversiteit gaat uiteindelijk niet om (alleen) uiterlijke kenmerken. Het gaat om het creëren van een omgeving waarin mensen zichzelf zijn en je dat benut. Waar zakelijk & menselijk niet meer op gespannen voet met elkaar staan. Waar mensen niet hele stukken van zichzelf hoeven af te splitsen, maar zich als volwaardig mens kunnen inzetten en verbinden.

Waar mensen niet het een hoeven uit te dragen (imago), en het ander moeten doen (werkelijkheid). Waar ze niet voor de statistieken (KPI's) werken, maar voor klanten van vlees en bloed, waar ze iets goeds voor kunnen betekenen.

 

Dit is het leiderschap waar behoefte aan is, en waar jij iets in kunt betekenen.   
 
Misschien is de manier voor jou wel om iets af te leggen en terug te keren tot de eenvoud van waar het ook weer om draait in het leven. Of juist hoger te durven reiken en jezelf meer toe te staan. Wat het ook is, je kunt hierin vandaag al een stap zetten. Waar kun jij je voor open stellen, welk gebaar kun je maken, welk (klein?) risico kun je nemen? Doe het gewoon!
Els van Asperen

 View our profile on LinkedIn

Join Our Mailing List 

Els van Asperen
www.wonderfulatwork.com

www.zynn.nl

This email was sent by info@wonderfulatwork.com |  
Wonderful at Work | Els van Asperen | Oss | Netherlands